رنگهای پلاستیک
این نوع رنگها حلال اب بوده و عموما برای رنگ امیزی سقف منازل و ترجیحا سقف اتاقها و پذیرایی و سقف راه پله ها و پارکینگ و انباری مورد استفاده قرار میگیرد بهتر است سقف اشپزخانه و سرویس ها با رنگ روغنی یا اکریلیک رنگ امیزی شود
ماده اصلی این رنگ لاتکس میباشد ودر دو نوع تمام پلاستیک ونیم پلاستیک عرضه میشود.
نوع تمام پلاستیک به ادعای کارخانجات رنگ سازی قابل شستشو میباشد ولی تجربه نشان داده که این ادعا صرفا تبلیغاتیست وکلا رنگ های حلال آب قابللیت شستشو100%را ندارند وکارفرمایانی که مایل به شستشوی منزل خود هستند تنها به رنگ های روغنی و سپس اکریلیک میتوانند اطمینان کنند.
پرمصرف ترین رنگ در این نوع: نیم پلاستیک میباشد که رنگ نیم پلاستیکی که استاندارد باشد در مقابل آب مقاوم هستند (قابل شستشو نیستند) وهزینه پائینتر وسرعت اجرای بالاترونداشتن بو وشیک بودن و…. باعث شده است که استقبال زیادی از این نوع رنگ بشود.
دیده شده که حتی در ساختمان های گرانقیمت هم به لحاظ شیک بودن رنگ پلاستیک (نیم پلاستیک) مصرف میشود وکارفرما بعد از 2 یا 3 سال با صرف زمان وهزینه کمتر نسبت به رنگ روغنی : دیوارهای ساختمان خود را تغییر رنگ میدهند وروحی تازه به فضای زندگی خود میدهند.
رنگ پلاستیک هم مانند رنگ روغنی سازگاری بالائی نسبت به اجرا بوسیله غلطک دارد.
رنگ پلاستیکی که بوسیله قلم اجرا شود دارای رش قلم میشود که سلیقه اکثر کارفرمایان رش قلم را نمیپسندد ورنگ پلاستیکی که بوسیله غلطک یا اسپری گان اجرا شود حالت مخملی زیبا وشکیل دارد که مورد پسند هر نوع سلیقه ای قرار میگیرد.
رنگ پلاستیک برای اجرا بر روی گچ نو: نیاز به بتونه کشی کامل سطح (ماستیک) ندارد ودر صورتی که سطح کار ناصاف ودارای تعمیرات زیاد باشد ویا در صورت درخواست کارفرما (به هر دلیل) :باید سطح کار روغن الیف درجه یک (سطح کاری که گچ است) اجرا شود وسپس یک یا دو دست بتونه کشی کامل (ماستیک) اجرا شود وهزینه روغن زدن وبتونه کشی جداگانه محاسبه شود.
رنگ پلاستیک فاقد بو میباشد وسرعت خشک شدن بالائی دارد.
کلا در منازل ایرانیان رنگ پلاستیک برای سقف ها استفاده میشود که علاوه بر کاهش هزینه به واسطه عبور راحت گرما ورطوبت هوا از رنگ پلاستیک: این نوع رنگ برای سقف مناسبتر از رنگ روغنی میباشد