9 نکته که باید در رنگ کردن بیرون ساختمان در نظر بگیرید
رنگ کردن بیرون ساختمان کار آسانی نیست، برای اینکه نمای بیرونی بیشتر از نمای داخلی در معرض دید افراد مختلف قرار دارد و اگر هر گونه خرابکاری در رنگ کردن ایجاد کنید، تبحر شما نسبت به کار مورد خدشه قرار می گیرد. در واقع رنگ کردن بیرون ساختمان همانند نمای داخلی نیازمند دانستن تکنیک های خاص خود است که باید آن ها را بدانید.
در ادامه این مقاله چند تکنیک را برای نقاشی ساختمان در نمای بیرون بیان خواهیم کرد. البته اگر بار اولتان است، بهتر است که حتما از یک متخصص در این زمینه مشاوره و کمک بگیرید.
نکات رنگ کردن بیرون ساختمان
1. طبیعت پیرامون ساختمان خود را در نظر بگیرید
قبل از رنگ کردن بیرون ساختمان، باید برنامه ریزی داشته باشید. یکی از مهمترین المان ها، زمانی است قصد رنگ کردن را دارید، برای همین بهتر است از قبل در خصوص آب و هوای محیط خود تحقیق کنید. در مواقعی که هوا بارانی یا مرطوب است، به هیچ وجه توصیه نمی شود که اقدام به رنگ کردن کنید چون زمان زیادی برای خشک کردن نیاز دارید.
2. کیفیت را اولویت قرار دهید
رنگ با کیفیت یعنی رنگی به مدت زمان بیشتری بر روی سطوح می ماند و براثر عوامل طبیعی آسیب نمی بیند. تکنولوژی تولید رنگ در چند سال اخیر رشد بسیاری داشته است و امروزه شاهد وجود رنگ هایی هستیم که به مدت طولانی بدون آسیب برروی سطح دیوار یا چوب های می ماند که این یکی از مهمترین عامل ها در رنگ کردن بیرون ساختمان است.
3. سمباده کشیدن و شستن
رنگ ها بر روی سطوح ناهموار خشک ماندگاری مناسبی ندارند و قبل از رنگ کردن بیرون ساختمان، باید اول هر گونه ناهمواری را با سمباده یا ابزاری دیگر برطرف نمایید و آن ها را با دستمال مرطوب تمیز کنید تا گردوخاک را از روی آن ها برطرف نمایید.
4. رنگ ها برروی سطوح فاسد و خراب شده قرار نمی گیرند
چوب های خراب و فاسد شده نمی توانند رنگ را برروی خود نگه دارند برای همین است که قبل از رنگ کردن بیرون ساختمان از ضد زنگ یا مواد خاصی برای جلوگیری از خراب شدن آن در طبیعت استفاده می کنند و سپس اقدام به رنگ کردن می کنند. البته اگر نمای بیرونی شما به هر دلیلی خراب شده باشد می توانید مواد جدیدی برروی آن ها قرار دهید یا اگر ساختمانتان چوبی است، چوب های جدید را جایگزین کنید.
5. از لایه استفاده کنید
قاعده کلی این است که اول از یک لایه استفاده کنید، سپس برروی آن سمباده بکشید و در آخر آن را رنگ کنید. این قاعده هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرد اما در تکنولوژی جدید تولید رنگ، رنگ و لایه در یک محصول با هم ترکیب می شوند که باعث کاهش تعداد لایه های به کار رفته می شود. این تکنیک ممکن است که از روش قبلی گرانتر باشد اما نسبت به خرید جداگانه رنگ و لایه کاملا قابل مقایسه است.
6. ترکیب قوطی های رنگ
ترکیب قوطی های متعدد از یک رنگ در یک قوطی بزرگتر، این اطمینان را می دهد به شما می دهد که رنگ های به کار رفته در نمای بیرونی ساختمان، یکسان است. این روش را بوکسینگ رنگ می گویند و زمانی که شما برای مثال قوطی رنگ های کمتری خریداری می کنید و مجبور می شوید که دو قوطی رنگ جدید بخرید، بسیار مناسب است.
7. از بالا به پایین رنگ کنید
رنگ کردن بیرون ساختمان از بالا به پایین به شما کنترل بیشتری در رنگ کردن و از بین بردن مانع ها می دهد.
8. درب قوطی را حتما پس از مصرف ببندید
حتما بعد از مصرف درب قوطی را محکم برای جلوگیری از خشک شدن رنگ ببندید. اگر بعد از هر بار رنگ کردن بیرون ساختمان درب قوطی را باز بگذارید یا آن را به خوبی نبندید، به دلیل اینکه رنگ ها با محیط و هوای آزاد در تماس هستند، احتمال خشک و خراب شدن آن زیاد است. همچنین می توانید از پلاستیک های مخصوص برای کنار درب آن ها استفاده کنید.
>9. زمین را بپوشانید
رنگ کردن اصولا فعالیتی است که کثیف کاری زیاد دارد، اگر قصد شما رنگ کردن بیرون ساختمان را دارید، حتما باید زمین را بپوشانید زیرا زمین بعدا توسط فرش یا موکتی قابل پوشش نیست یا حتی ممکن است که زمین نیز پوشیده از چمن باشد. پس حتما نکات ایمنی را رعایت کنید. در آخر توصیه میشود که از قرار دادن وسائل آتش زا در کنار قوطی های رنگ جدا خودداری کنید، زیرا فضا آزاد است و امکان سرایت آتش به دیگر مکان ها بیشتر از نمای داخلی است.