پوشش های سلولزی
پوشش های سلولزی در نقاشی ساختمان طیفی از پوشش های ساختمانی هستند که علاوه بر جلوه ای زیبا مزایای زیادی دارند و در عین حال با استقبال زیادی از طرف مصرف کنندگان خانگی روبرو نشده اند.
پوشش های سلولزی از الیاف مصنوعی سلولز،رزین های ساختمانی،آراینده های معدنی ،پیگمنتهای مقاوم ،روان کننده های و سایر افزودنیها تشکیل شده که بوسیله ماله های فلکسی گلاس بر روی سطوح اجرا می شود.
پوشش سلولزی در نقاشی ساختمان دارای مزایائی است : زیرسازی کمتری نسبت به سایر پوشش های نقاشی ساختمان دارد. بر روی سطوح گچ و خاک با کیفیت مناسب نیز مستقیما قابل اجراست. سرعت اجرای مناسبی دارد. بدون بو و ریخت و پاش است و در مواردی که کار فرما در محل کار ساکن است از ناحیه اجرای این پوشش مانند نقاشی ساختمان با رنگ روغنی اذیت نمی شوند. تنها پوشش رفع کننده اغلب ترک های ساختمانی است و ترک ها وعیوب غیر قابل رفع (تقریبا) در زیر پوشش ضخیم خود پنهان می کند. مهمترین مزیت این پوشش عایق صدا بودن است. (بین 30 تا 50درصد) تا حدود قابل قبولی محیط را اکوستیک می کند. عایق بسیار مناسبی برای سرما و گرماست و باعث کاهش قابل توجه مصرف لوازم سرمایشی و گرمایشی ساختمان می شود. با وجود این مزایا استقبال بالایی از این پوشش برای نقاشی ساختمان خانگی نشده است. این استقبال کم احتمالا به دلایل زیر است.
به رغم ادعای سازندگان پوشش های سلولزی قابلیت شستشو همانند نقاشی ساختمان با رنگ روغنی را ندارد. برای ضد آب کردن کامل پوشش های سلولزی نیاز به مراحل اضافی و پرهزینه است. برای ضد آب کردن کامل پوشش های نیاز به اجرای یک لایه نیم پلی استر می باشد که هزینه تمام شده را بالا می برد و در محیط های بسته و دارای تهویه ضعیف اجرای نیم پلی استر خطرناک است. البته اکثر رنگ های انتخابی پوشش های سلولزی اصطلاحا چرک تاب است و شاید سالها نیاز به نظافت نداشته باشند و با ابر و شامپو فرش و با ملایمت می توان سطح پوشش های سلولزی را نظافت کرد .
سطح پوشش های سلولزی مانند نقاشی ساختمان با رنگ بعد از اجرا صاف نیست حالت پفکی دارد و شاید این حالت مورد پسند طیفی از مصرف کنندگان نباشد. عده ای از مصرف کنندگان پوشش های سلولزی را در مغازه ها و یا مکان های عمومی دیده اند و با دیدن رنگ های تند و شلوغ پوشش های سلولزی در مغازه ها تصور دارند که پوشش های سلولزی جلف است که این تصور غلطی است و این پوشش همانند دیگر پوشش های ساختمانی از رنگ سفید یک دست تا سیاه یک دست و انواع رنگ های ساده و ترکیبی و روشن و تیره را دارا می باشد و شاید از لحاظ گستردگی طیف رنگ در بالاترین سطح در پوشش های نقاشی ساختمان قرار دارد.