نقاشی ساختمان بیمارستان، درمانگاه و رنگ آمیزی مراکز درمانی و بهداشتی
نقاشی ساختمان اصولی دارد که در ساختمان های بیمارستان، درمانگاه و رنگ آمیزی مراکز درمانی و بهداشتی حتما باید رعایت شود. الهام گیری از روانشناسی رنگ ها در نقاشی ساختمان بیمارستان بسیار اهمیت دارد، چراکه با روح و احساسات بیمار و همراهانشان در ارتباط مستقیم است. همانطور که بکارگیری بعضی از رنگ ها در اتاق خواب، اتاق مهمان و اتاق کودکان اهمیت دارد، استفاده از رنگ ها در نقاشی ساختمان بیمارستان، درمانگاه و رنگ آمیزی مراکز درمانی و بهداشتی، حساسیت بیشتری می طلبد و تنها استادان ماهر و آشنا به اصول رنگ آمیزی از عهده ی آن برمی آیند.
نقاشی ساختمان بیمارستان در سریع ترین زمان
رنگ آمیزی بیمارستان ها و مراکز درمانی به دلیل نوع خدماتی که ارائه می دهند، از جمله کارهایی است که نباید در آن وقت تلف کرد. مدیریت زمان برای کسانی که نقاشی ساختمان بیمارستان به آنها سپرده می شود، بسیار اهمیت دارد و هرگونه کم کاری می تواند در کار سازمان خلل ایجاد کند. بیمارستان ها و مراکز درمانی، خدمات رسانی 24 ساعته دارند، بنابراین شرکت هایی که نقاشی ساختمان بیمارستان ها و مراکز درمانی را برعهده می گیرند، با توجه به این نکته در سریع ترین زمان و بدون ایجاد مانع در امورات بیمارستان، کار را به پایان می رسانند.
در حرفه ی نقاشی ساختمان، رنگ های مختلفی وجود دارد که هر کدام به نسبت کارایی و محل استفاده، از لوکس ترین ساختمان ها تا اتاق های معمولی را جلوه می دهند، اما این گستردگی و تنوع رنگ ها در نقاشی بیمارستان ها و مراکز درمانی با حساسیت بیشتری بکار گرفته می شود. استادان نقاش، بخوبی می دانند که تنها برخی از رنگ ها برای مراکز درمانی مناسب اند و در نظر گرفتن دو المان جنس، نوع رنگ، مقاومت، قابلیت شستشو و روانشناسی رنگ ها، مهمترین بخش کارشان را تشکیل می دهد.
نقاشی ساختمان بیمارستان با رنگ نانو
امروزه تکنولوژی نانو به کمک صنعت رنگ آمیزی آمده تا با تولید رنگ های نانو، جلوه ی زیباتری به ساختمان ها بخشند. رنگ های نانو به دلیل ترکیباتی که دارند، محدودیت رنگ های دیگر را برای استفاده در سطوح مختلف ندارند، بنابراین با خیال راحت می توان در تمام بخش ها، از نمای ساختمان بیمارستان گرفته تا کف راه روها و دیوارهای داخلی را با رنگ نانو پوشش داد.
مزایای رنگ نانو در نقاشی ساختمان بیمارستان
رنگ نانو مزیت های زیادی دارد که روزبه روز بر تعداد طرفدارانش می افزاید و از این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضد اشعه UV خورشید می باشد و به عنوان عایق دما کاربرد زیادی دارد.
- آبگریز بوده و به عنوان عایق رطوبتی در کف استخرها مورد استفاده قار می گیرد.
- در شرایط جوی مختلف، مقاومت زیادی دارد از همین رو در سایر نقاط کشور قابل استفاده است.
- شست و شوی آسان – بدون نیاز به شوینده های قوی
- در تمام سطوح مختلف از نرده های فلزی گرفته تا ستون های آهنی و دیوارهای گچی، قابل اجرا می باشد.
- رنگ های نانو بر پایه آب می باشند که مصرف آن هیچگونه تناقضی با طبیعت ندارد.
- عایق دما می باشد و از این نظر میزان مصرف سیستم های گرمایشی و سرمایشی را کاهش می دهد.
- رنگ های نانو در برابر آلاینده های هوا و رشد باکتری، قارچ و کپک ها بسیار مقاوم می باشند، از این روی برای استفاده در نقاشی ساختمان بیمارستان و رنگ آمیزی مراکز درمانی و بهداشتی بسیار مناسب هستند.
- رنگ های نانو ماندگاری بالا دارند، به همین جهت برای ساختمان های بزرگ بیمارستانی که رنگ آمیزی در آنها دیرتر تمدید می شود، مناسب است.
- این رنگ ها با انواع لوازم رنگ آمیزی قابل اجرا می باشند.
نقاشی ساختمان بیمارستان با رنگ آنتی باکتریال
بیمارستان و مراکز درمانی، بیشترین ظرفیت را برای تجمع باکتری ها و میکروب ها دارند و همین آلودگی محیط بیمارستان است که باعث شده از ورود همراهی های بیمار در سنین خردسال جلوگیری شود. رنگ آنتی باکتریال یکی از رنگ های مناسب برای نقاشی ساختمان بیمارستان است که با خواص ضد میکروبی که دارد، از رویش باکتری ها، قارچ ها، کپک ها و سایر میکروب ها در محیط بیمارستان جلوگیری می کند.
رنگ های آنتی باکتریال محدودیت دیگر رنگ ها را ندارند، بنابراین نیازی به شست و شو و استریل کردن دائمی دیوار و کف پوش های آغشته به رنگ های آنتی باکتریال نیست، همین ویژگی، استفاده از این نوع رنگ را در نقاشی ساختمان بیمارستان، درمانگاه و رنگ آمیزی مراکز درمانی و بهداشتی، رایج کرده است.
نقاشی ساختمان بیمارستان با رنگ های بدون بو
رنگ ها به دلیل داشتن حلال هایی مثل تینر، پس از اجرا تا چند روزی بوی آزار دهنده ای دارند و این برای نقاشی بیمارستان ها، درمانگاه و رنگ آمیزی مراکز درمانی و بهداشتی اصلا مناسب نیست. بوی رنگ برای افراد سالم مناسب نیست علی الخصوص افراد بیمار که باید در شرایط محیطی بهتری مراقبت شوند نباید در معرض بوی این نوع رنگ ها قرار بگیرند.
رنگ های بی مو مناسب ترین نوع برای رنگ آمیزی بیمارستان ها و مراکز درمانی هستند، زیرا در این رنگ ها هیچ گونه افزودنی بودار وجود ندارد و یک ساعت بعد از رنگ آمیزی خشک می شوند.
ترکیب رنگ ها در نقاشی ساختمان بیمارستان
در عرصه هنر نقاشی ساختمان، یکی از حرفه ای ترین کارها، ترکیب و خلق رنگ های جدید است. یک نقاش ماهر به خوبی با هنر ترکیب رنگ آشنا است، بنابراین می تواند در سریع ترین حالت ممکن با ترکیب رنگ های پایه، رنگ مورد علاقه ی مشتری را ایجاد کند. مسلماً بیمارستان ها و مراکز درمانی، از مکان هایی هستند که بکارگیری رنگ های مختلف در آنها اصل بسیار مهم و حساسی می باشد، بنابراین تنها یک استاد نقاش ماهر می تواند از پس این کار برآید و رنگی مناسب حال و وضعیت بیماران و مراجعین بسازد.
کاربرد روانشناسی رنگ ها در نقاشی ساختمان بیمارستان
سفید
رنگ سفید یکی از مجموعه رنگ های خنثی می باشد که به عنوان نماد پاکی و خلوص، در روپوش پزشکان و پرستاران استفاده می شود. این رنگ چشم را روشن می کند، بنابراین با استفاده از همین ویژگی می توان اتاق های کوچک و تاریک بیمارستان را وسیع و صمیمانه نشان داد.
زرد
رنگ زرد جزء رنگ های گرم می باشد که تأثیر زیادی در ایجاد حال خوب دارد. کاربرد این رنگ نشاط آور بوده که بکارگیری آن در محیط بیمارستان ایده ی خوبی است، همچنین در سالن غذاخوری بیمارستان میتواند نقش بسزایی را ایفا کند.
نارنجی
رنگ نارنجی گرما، انرژی و هیجان زیادی دارد که با خواص ضد افسردگی، یکی از رنگ های مناسب در اتاق ها و سالن های همراهان بیمار است که بسیار غمگین هستند.این رنگ باعث می شود تا به حفظ روحیه و امیدواری حال همراهان کمک شایانی کند.
قرمز
رنگ قرمز از رنگ های گرم و هیجان آور است که تآثیر زیادی در احساسات مختلف دارد، بنابراین باید در کاربرد این رنگ در بیمارستان بسیار احتیاط کرد. برای مثال رنگ قرمز در اتاق بیمارانی که بیماری مخملک دچار هستند، روند درمان آنها را تسریع می کند، حال اینکه از کاربرد این رنگ در بخش مغز و اعصاب و همچنین اورژانس بیمارستان، باید اجتناب کرد.
صورتی
صورتی از دسته ی رنگ های لطیف و دوست داشتنی است که با ترکیب کمی رنگ قرمز در سفید، ایجاد می شود. این رنگ به دلیل أثر آرام بخشی که دارد یکی از گزینه های مورد استفاده در نقاشی ساختمان بیمارستان ها محسوب می شود. اما باید توجه کرد که این رنگ را در بخش هایی مثل راه روها، بخش اطفال و زنان و زایمان بکار برد، چرا که باعث ایجاد آرامش و حس مثبت می شود.
آبی
هر جا سخن از آرامش باشد، رنگ آبی بخاطر خواهد آمد و این رنگ یکی از گزینه های پر طرفدار در اتاق خواب و استراحت پرسنل و پزشکان می باشد، علاوه بر این به دلیل خاصیت ضد افسردگی در سالن های انتظار بخش اورژانس هم استفاده می شود.
سبز
رنگ سبز یکی از کابردی ترین رنگ های سرد در بیمارستان ها محسوب می شود که بدلیل کاهش متابولسیم و آرامش بخش بودن در بخش های پر استرس مثل اتاق عمل زیاد استفاده می شود.
خاکستری
انتخاب رنگ خاکستری برای نقاشی ساختمان بیمارستان بسیار مناسب است که به دلیل خنثی بودن می توان در بخش های مختلف بیمارستان استفاده کرد. رنگ خاکستری در مقابل هرگونه احساسی، به بیماران و همراهانشان دلداری و امید می دهد، بنابراین می توان این رنگ را در اغلب بیمارستان ها و مراکز درمانی مشاهده کرد.
اصول نقاشی ساختمان بیمارستان برای دیوارهای گچی
سمباده کاری ملایم دیوار گچی
گردگیری دیوار با دستمال مرطوب
روغن مالی دیوار برای جلوگیری از ترک خوردن گچ
بتونه کاری بعد از خشک شدن روغن
سنباده کاری و یکدست کردن سطوح بتونه کاری شده با دیوارها
گردگیری دیوار با دستمال مرطوب
ترکیب رنگ ها و انتخاب رنگ مورد نظر
رنگ آمیزی در مرحله اول با وسیله ی مورد نظر
لکه گیری
سنباده کاری نرم برای زیر سازی یکدست و زیبا
گردگیری دیوار با دستمال مرطوب
رنگ آمیزی در مرحله دوم
رنگ آمیزی در مرحله سوم برای شکیل تر شدن کار
اصول نقاشی ساختمان بیمارستان برای دیوارهای رنگی
پیدا کردن ترک های دیوار و بازتر کردن آنها
سنباده کاری دیوارها برای رفع ناصافی ها
بتونه کاری ترک ها
سنباده کاری بعد از خشک شدن بتونه ها
گردگیری دیوار با دستمال مرطوب
ترکیب رنگ ها و ایجاد رنگ مورد نظر
اولین مرحله رنگ آمیزی
لکه گیری با سمباده مخصوص
سنباده کاری
گردگیری با دستمال مرطوب
مرحله دوم رنگ آمیزی
مرحله سوم رنگ آمیزی
جهت دریافت مشاوره رایگان و سفارش رنگ آمیزی بیمارستان و مراکز درمانی با ما تماس بگیرید:
خانی
نویسنده: آمنه ظریفی– گروه تولید محتوای تیم طراحی سایت باران