برای لکه زدایی رنگ ها باید بدانیم که چندین نوع رنگ داریم و بعداً برای هر نوع از آنها تدبیر خاصی بیندیشیم.
سه نوع رنگ داریم:
1 : لکه های مربوط به آبرنگ
2: لکه رنگ پلاستیکی
3 : لکه رنگ روغنی
الف: زدودن لکه آبرنگ: زدودن لکه آبرنگ ساده است . برای این منظور باید با آب سرد بشویید سپس با آب نیمگرم و پودر رختشویی آنها را تمیز بشویید و آب بکشید و اگر خیلی سمج باشد، پنبه را به گلیسیرین آغشته کنید و روی آن بمالید سپس با آب گرم و پودر رختشویی بشویید و آب بکشید و اگر نتیجه نگرفتید از تربانتین استفاده کنیم.
ب: لکه های رنگ پلاستیک: ابتدا اضافی رنگ را بتراشید سپس نفت خام بمالید و با پنبه پاک کنید و سرانجام با آب گرم و صابون بشویید و آبکشی نمایید.
پ: لکه های رنگی روغنی: اگر کهنه و خشک است پاک کردن آن تقریباً غیر ممکن است اما در صورتی که هنوز خشک نشده و یا فقط یکی دو روز پیش اتفاق افتاده است باید چنین کرد: از روی هر نوع پارچه اضافه رنگ را لبه ی تیز کار بگیرید بعد پنبه ای را به تربانتین آغشته کنید و روی لکه بمالید سپس با پنبه دیگری پاک کنید این کار را چندین بار تکرار کنید و ته رنگ را نیز با آب گرم و پودر لباسشویی از بین ببرید مسلماً از نتیجه کار راضی خواهید بود.
ت: لکه رنگ روی قالی: لکه زدایی رنگ روی قالی و موکت مشکل تر است برای پاک کردن آنها باید پنبه را با تربانتین خیس کنید و بر روی لکه بمالید و بعداً با پنبه دیگری پاک کنید تا اینکه لکه از میان برود
ويژگي رنگ اكريليك
رنگ اكريليك به دليل كيفيت بالاتری كه نسبت به رنگهاي روغني و پلاستيك ساختمانی دارد از دوام و عمر بيشتري نسبت به این رنگ ها برخوردار میباشد. رنگ كريليك اجراي سريعتر و راحت تري در نقاشی ساختمان دارد
رنگ های اكريليك زيباتر، شادابتر، شفافتر و چشم گيرتر از رنگهاي روغنی و پلاستيك هستند.
رنگ اكريليك هنگام اجرا هيچ بویي ندارد و بعضي از شركتها رايحههاي مختلف به اين رنگها اضافه كرده تا در هنگام اجراء در نقاشی ساختمان بوي خوشي استشمام گردد مانند رايحه ليمو، پرتغال، گل ياس، گل رز و …
رنگهای اكريليك به دليل خواصي آنتی استاتيك دوده و گرد و غبار معلق در هوا را به خود جذب نميكنند در نتيجه زماني كه در نقاشی ساختمان از رنگ اكريليك استفاده ميگردد ساختمان تا سالهاي پس از نقاشی ساختمان همان طراوت و شادابي اوليه را دارا ميباشد.
رنگ اكريليك رنگ پريدگي ندارد و چنانچه شما در هنگام نقاشی ساختمان رنگ مورد نظر خود را انتخاب كرده باشيد تا سالها بعداز نقاشی ساختمان رنگ انتخاب شده را به همان شكل و كمترين تغيير خواهيد ديد در صورتي كه در استفاده از رنگ روغنی و پلاستيك جهت نقاشی ساختمان پس از مدت كوتاهی شايد كمتر از شش ماه شاهد پريدگی رنگ اوليه انتخاب شده هنگام نقاشی ساختمان خواهيم بود.
برخي از رنگهای اكريليك آنتی باكتريال هستند و پس از اجرای اين رنگها جهت نقاشی ساختمان ميكروب ها و باكتری ها روي ديوار قابليت رشد و تكثير پيدا نميكنند.
رنگهای اكريلیک داراي تنوع بسيار بسيار بيشتر نسبت به رنگهای روغنی و رنگهاي پلاستيك ميباشند.
جهت رقيق كردن رنگ اكريليك از آب استفاده ميشود به اين دليل هيچ بويی هنگام نقاشی ساختمان و بعد از نقاشی ساختمان از خود بر جای نميگذارند.
رنگهای اكريليك با اينكه هنگام رقيق كردن آنها از آب استفاده میگردد بسيار بسيار در مقابل آب مقاوم ميباشند.
درکل میتوان گفت برای نقاشی ساختمان هیچ گزینه ای بهتر از استفاده از رنگ اکریلیک وجود ندارد در این مقاله تنها به گوشه ای ازمحاسن رنگ های اکریلیک جهت استفاده در نقاشی ساختمان اشاره کردیم .
محاسبه مقدار رنگ برای هر ساختمان
گر تصمیم گرفتهاید دیوار منزل تان را خودتان رنگآمیزی كنید ، این مقاله را بخوانید تا اندازه لازم برای خرید رنگ را بدانید.
اگر تصمیم گرفتهاید دیوار منزل تان را خودتان رنگآمیزی كنید، این مقاله را بخوانید تا اندازه لازم برای خرید رنگ را بدانید. برای محاسبه مقدار رنگ لازم در رنگآمیزی، ابتدا باید مساحت سطحی كه قصد رنگ آمیزی آن را دارید بر حسب متر مربع و با استفاده از فرمولهای مناسب سطوح مورد رنگ آمیزی، محاسبه و تعیین كنید. البته باید در نظر داشت كه بسیاری از دیوارها و سطوح؛ مسطح و منظم نیستند و شما ملزم هستید آنها را به صورت مجزا اندازهگیری كنید. یادتان باشد:
• سطوح فرسایش یافته رنگ بیشتری نسبت به سطوح نو جذب میكنند. بنابراین باید رنگ بیشتری از میزان محاسبه شده تهیه كنید.
• سطوح گچی نیازمند دو نوع پوشش رنگ (ابتدا پوشش آستر و سپس پوشش رویه) هستند.
مرحله اول:
مساحت سطوح مختلف هندسی را بر اساس فرمولهای زیر به دست آورید:
مرحله دوم:
مساحت مترمربع را بر پوشش تئوری هر گالن كه بر روی برچسب رنگ نوشته شده تقسیم میكنیم. عدد حاصله، تعداد تقریبی گالن رنگ موردنیاز است. پوشش تئوری هر گالن رنگ، 19 تا 38 متر مربع بر گالن است. با این حال، پوشش اولیه یا آستری روی سطوح فرسایش یافته یا گچی 19 تا 14متر مربع بر گالن برآورد میشود.
مثال: برای رنگآمیزی كلی یك اتاق كه دارای ابعاد 6در 4 و ارتفاع 3 متر است از جدول زیر استفاده میكنیم. پوشش تئوری رنگ انتخابی 30 مترمربع در هر گالن است كه بر روی درپوش ظرف رنگ نوشته شده است.4 مترمربع را تقسیم بر 30 (متراژ اتاق) میكنیم، عدد به دست آمده 8/2 گالن است یعنی باید 3 گالن رنگ برای رنگآمیزی این اتاق خریداری شود.
اگر دیوار تازه ساز و گچی بود و هنوز روی آن رنگی نیامده بود، باید یك دور رنگ آستری نیز بر روی دیوار بزنیم، برای این كار میتوانیم رنگی با پوشش تئوری 17 مترمربع بر گالن را انتخاب كنیم كه در چنین صورتی طبق جدول فوق، 84 مترمربع تقسیم بر 17 مساوی با 9/4 گالن رنگ آستری میشود یعنی شما باید 5 گالن رنگ نیز برای آستر خریداری كنید.
برای محاسبه مقدار رنگ لازم برای دیگر سطوح منزل نیز میتوانید به روش زیر عمل كنید:
1 – مساحت كل دیوارها: مجموع عرض همه دیوارها ضربدر درازای اتاق
2 – مساحت پنجره: درازای پنجره ضربدر عرض پنجره
3 – تكرار ردیف 2 برای هر پنجره و جمع مساحت آنها با یكدیگر
4 – مساحت در: ارتفاع در ضربدر عرض در
5 – تكرار ردیف 4 برای هر در و جمع مساحت آنها با یكدیگر
6 – سطوحی كه رنگآمیزی نمیشوند: مساحت حاصل از ردیف 3 به علاوه مساحت حاصل از ردیف 4
7 – مساحت كلی سطح رنگآمیزی شونده: مساحت حاصل از ردیف 6 منهای مساحت حاصل از ردیف 1
8 – مقدار رنگ لازم برای هر پوشش: پوشش رنگ(برحسب مترمربع برگالن) تقسیمبر عدد حاصل از ردیف 7
رنگ ها ی جدید ساختمانی
رنگ عاملی است نیرومند كه میتواند برانگیزد یا تحسین بخشد؛ به هیجان آورد یا آرامش دهد؛ حسی از گرمی یا سردی ایجاد كند و حتی خوشایند یا ناخوشایند باشد.
رنگهای ساختمانی یكی از عوامل زمینه دكوراسیون هستند كه آگاهی درباره آنها میتواند تاثیر بسزایی در انتخاب نوع و اثر به جامانده از آنها داشته باشد. از جمله رنگهای ساختمانی، میتوان به رنگهای (Water Base) یا پایه آب اشاره كرد كه به دلیل زود خشك شدن طرفداران بیشتری دارد.
حلالها و مواد نفتی از تشكیلدهندههای اصلی رنگها هستند كه اغلب به عنوان مواد خطرناك و آلودهكننده محیط زیست از آنها یاد میشود. در سالهای اخیر، حذف حلالها از سیستم رنگ و جایگزین كردن آن با آب، هدف اصلی تكنولوژیستها قرار گرفته و استفاده از محصولات پایه آب در حال گسترش است. از مجموعه وسیعی از رنگها و پوششهای پایه آب كه به بازار عرضه شده، بد نیست با چند نمونه بسیار كاربردی آشنا شویم.
– پوششهای اكرلیك پایه آب ساختمانی
این رنگها بر پایه پلیمر اكرلیك امولشن، با بالاترین كیفیت و مخصوص سطوح داخلی و خارجی ساختمان طراحی شدهاند.
– پوششهای ضدزنگ پایه آب مخصوص سطوح فلزی داخل و خارج ساختمان
ضدزنگ اكرلیك، محصول جدید دیگری از دسته دیگری از دسته رنگهای دوستدار محیط زیست است كه بر پایه پلیمر اكرلیك امولشن صنعتی و پیگمنتهای ضدخوردگی طراحی شده است و جهت محافظت سطوح فلزی از زنگزدگی میتواند مورد استفاده قرار گیرد. این ضدزنگ قابل پوشش به وسیله رنگهای آلكیدی و نیز رنگهای اكرلیك ساختمانی است و از چسبندگی عالی نسبت به این پوششها برخوردار است.
-پوششهای آكرلیك پایه آب مخصوص چوب
بعد از تولید موفقیتآمیز رنگهای ساختمانی اكرلیك، هماكنون سیلر و كیلر اكرلیك بر پایه آب مخصوص چوب نیز برای اولین بار در ایران همگام با تكنولوژی روز اروپا و امریكا توسط متخصصین تولید و عرضه شده است. این پوشش در شرایط مختلف جوی (آفتاب، بارندگی و رطوبت) از چوب حفاظت میكند و برای سطوح چوبی خارجی ساختمان نیز قابل استفاده است.