1 - انتخاب رنگ مناسب: انتخاب رنگ برای رنگ آمیزی ساختمان اولین مرحله است که شما باید انجام بدهید و برای آن باید با انواع رنگ و نقش وتاثیر آن در نقاشی ساختمان آن تا حدودی آشنا باشید. گاهی اوقات افراد برای رنگآمیزی ساختمان شان از سلیقههای شخصی یا مدهای روز استفاده میکنند در حالی که بازی با رنگها اگر از روی آگاهی نباشد، فرد را در دراز مدت با مشکلات عمدهای مواجه خواهد کرد. در کشور مان به دلیل عقب مانده گی صنعتی افراد ساختار شکن نیستند واصولا رنگهای همگان پسند را انتخاب میکنند این امر باعث شده در انتخاب رنگ از تنوع کمتری برخوردار باشیم ،درصورتی که انسانها ذاتا در انتخاب رنگ متفاوتند چگونه که روح وروان آنها از هم متمایز است. در ایران رنگهای سفید، طوسی، آبی، استخوانی بیشترین انتخاب را در رنگآمیزی ساختمان داشته و دارند، چکونه که در سالهای اخیر رنگ لباس ها تغییر کرده ودر نقاشی ساختمان هم به تازگی به سمت رنگهای خاصتری همچون، صورتی، زرد، قرمز، نارنجی و زردچوبهای …هم کشیده شدهاند که بیشتر مربوط تاثیر فرهنگی و آداب خانه داری از کشورهای دیگر است. با این همه توصیف، این رنگها به صورت واحد در خانهها کار نمیشوند بلکه اغلب در کنار یک رنگ از چند رنگ دیگر هم استفاده میشود تا تضاد یا همانندیاش سبب جلب توجه شود. نکته اساسی اینجاست که باید به چیدمان خانه، دکوراسیون، رنگ مبلها، اندازه اتاقها و ارتفاع سقفها نور وروشنایی بیش از هر چیز دیگری توجه شود.علاوه بر اینها رنگها بر روح و روان و رفتار مان اثر میگذارند و اگر در دراز مدت در پرتو رنگی خاص باشیم روحیاتمان به سمت انرژیهای نهانی آن رنگ متمایل خواهد شد. رنگها اثرات درمانی نیز دارند جعفر رضیپور، فوقلیسانس نقاشی و هنردرمانگر مدارس استثنایی تهران، بعضی از خواص رنگها را اینگونه برمیشمرد: رنگ سفید رنگ سفید در بنیه تمامی طیفها نهفته و موجود است. رنگ سفید متظاهرکننده احساسات نبوغ و استعدادهای بالقوه فرد بوده و رنگی است که نبوغ و تواناییهای فرد را تقویت كرده و برای تمامی بنیه رنگها مناسب تشخیص داده میشود. اگر میخواهید رنگ خانه تان در درمان عوارض روحی و جسمیتان موثر باشد، پیشنهاد ما این است که بهتر است با رنگ سفید کار خود را شروع کنید و با این رنگ نیز کار خود را پایان بدهید. رنگ قرمز یا سرخ رنگ سرخ بی نهایت روح افزا و جان بخش است. زمانی که در مکانی با این رنگ قرار میگیریم، احساسات ما غلیان مییابند و آماده بروز آنها در شیوهها و شکلهای متفاوت هستیم شاید به همین خاطر است که از این رنگ در طراحي سالنهای تئاتر، موسیقی و سینما بهره میبرند، اما اگر رنگ قرمز بیش از حد معمول و به دور از تضاد رنگی با سایر رنگ ها مورد استفاده قرار گیرد منجر به ناملایمات احساسی و افسردگیهای ناپایدار می شود. به طور خلاصه رنگ قرمز، باعث میشود که حرارت و دمای بدن انسان بیشتر شود و گردش خون و جریان آن را سریع تر میسازد و برای افرادی که دارای فشار خون پایینی …
رنگ قرمز یا سرخ در نقاشی ساختمان
رنگ سرخ بی نهایت روح افزا و جان بخش است. زمانی که در مکانی با این رنگ قرار میگیریم، احساسات ما غلیان مییابند و آماده بروز آنها در شیوهها و شکلهای متفاوت هستیم شاید به همین خاطر است که از این رنگ در طراحي سالنهای تئاتر، موسیقی و سینما بهره میبرند، اما اگر رنگ قرمز بیش از حد معمول و به دور از تضاد رنگی با سایر رنگ ها مورد استفاده قرار گیرد منجر به ناملایمات احساسی و افسردگیهای ناپایدار می شود.
به طور خلاصه رنگ قرمز، باعث میشود که حرارت و دمای بدن انسان بیشتر شود و گردش خون و جریان آن را سریع تر میسازد و برای افرادی که دارای فشار خون پایینی هستند مفید است. برای تحریک اشتها، استفاده از این رنگ در نقاشی ساختمان برای آشپزخانهها توصیه میشود.
رنگ نارنجی در نقاشی ساختمان
این رنگ با مشخصه بسیار شاخص و ساده خود، سمبل نشاط و شادمانی و از طرفی نشانه دانش و آگاهی است. این رنگ احساسات اجتماعی بودن و شدت را افزایش داده و فعالیتهای اجتماعی را در افراد قوت میبخشد.
موثرترین بخش بدن انسان، سیستم عضلانی و ماهیچههای انسان است که به سرعت از این رنگ تاثیر میپذیرد و به همین دلیل میتوانید در نقاشی ساختمان از آن برای رنگآمیزی اتاق نوجوانان و یا استخرهای خانگی بهره ببرید. بیاد داشته باشید که استفاده افراطی از رنگ نارنجی سبب نامتعادلی و ناهماهنگی در سیستم عصبی افراد میشود و به همین دلیل توصیه میشود در نقاشی ساختمان از این رنگ به همراه رنگ سبز یا آبی استفاده شود.
در ضمن ناراحتی و افسردگیهای شدید نیز میتوانند به وسیله رنگ نارنجی درمان شوند؛ برای رفع بیماریها و ناملایمات گذرا در سیستم گوارشی نیز استفاده از رنگ نارنجی مفید است.
رنگ سبز در نقاشی ساختمان
رنگ سبز از جمله رنگهایی است که در جهان بیش از بقیه رنگها دیده میشود. رنگ سبز حالت آرام بخشی دارد و به عنوان سمبل شفقت و مهربانی و متعادل بودن روح و روان و رفتار به شمار میرود. رنگ سبز روشن که به طیف نوری آبی نزدیکتر است، در بسیاری از درمانها مفید واقع میشود و بهترین رنگ برای درمان دردها محسوب میشود. کارشناسان مسائل اجتماعی معتقدند که اگر جامعهای بیشتر به این رنگ گرایش داشته باشد، از آرامش و ثبات بهتری برخوردار است. در نقاشی ساختمان استفاده برای نمای ساختمان برای در و پنجرهها یا سقفهای شیروانی رنگ سبز توصیه می شود.
رنگ آبی در نقاشی ساختمان
رنگ آبی حالت خنک کنندگی سیستم انرژی را دارد و به طور کلی رنگی است که حالت آرام بخشی و استراحت دهندگی را دارد. این رنگ در انتظام بخشی سیستم تنفسی نیز مفید واقع میشود. از طرفی رنگ آبی باعث میشود که فشار خون بالا کاهش یابد و در رفع ناراحتیها و بیماریهای گلو و حنجره نیز مفید واقع می شود.
استفاده از رنگ آبی در کنار رنگهای گرم باعث میشود که احساسات هنری و فکری فرد افزایش یابد و منبع مربوط به آن به طرز بسیار وسیعی به حرکت در آید. معمولا در ایران این رنگ را برای اتاق خواب به کار میبرند که استفاده به جا و منطقی است.
رنگ صورتی در نقاشی ساختمان
رنگ صورتی مطمئن ترین و مناسبترین رنگی است که میتواند با انرژی خود، احساسات مربوط به مهربانی، صراحت، عشق، اعتماد و ایمان را تقویت میکند. به طور خلاصه رنگ صورتی در رفع کدورت، ناراحتیهای عصبی، خشم، آرامش بسیار مفید بوده و حالت موثری دارد. این رنگ میتواند به درد اتاق دختر شما نیز بخورد، چرا که علاقه دختران به این رنگ اظهر من الشمس است.
کلید زندگی با رنگها درنقاشی ساختمان
اگر شما احساس میکنید که در خانه تعادل کافی برای لذت بردن از روزمرگی زندگی را ندارید، باید برای تغییر رنگ خانه تان فکری بکنید. مشاوره گرفتن از یک طراح و یا یک دکوراتور با تجربه میتواند در این راه بیش از پیش به شما یاری رساند چرا که در حقیقت یک طراح داخلی یا یک دکوراتور در این حوزه به مردم کمک میکند تا نیاز خود به رنگهای خاص را بفهمند و به آنان یاد میدهد که چگونه میتوانند از این رنگها در زندگی روزمره خود استفاده کنند تا طعم حضور در فضای آرامشبخش زندگی را دریابند.
حتی کارفرمایان نیز میتوانند از تنوع رنگی و خواص رنگها در تولید بیشتر و بازده کاری در محیط کارشان بهره گیرند. براساس یک تحقیق انجام گرفته در طراحی محیط کار کارگران در یک کارخانه در تهران از رنگهای شاد و مناسب استفاده شد و مشخص شد که استفاده از رنگهای شاد و انرژی بخش در محیط کار نقش مضاعفی در تولید و کیفیت محصولات کارخانه داشته است.-