فهرست بستن

تفاوت رنگ های صنعتی و ساختمانی

تفاوت رنگ های صنعتی و ساختمانی

در دهه ی گذشته صنعتی رنگ و پوشش شاهد رشد مداوم با میانگین سالیانه ی ۴/۵% بوده است. حجم تولیدات صنایع رنگ تا سال ۲۰۱۳ میلادی ۷۵/۴۱ میلیون تن و به ارزش ۳/۱۲۷ میلیارد دلار بوده است. نقاشی ساختمان / این تولیدات شامل دو دسته ی کلی رنگ های صنعتی(Industrial Coatings) و رنگهای ساختمانی(Decorative Coatings) است. علت این نوع دسته بندی تفاوت های گسترده ایست که در زیر به تعدادی از مهمترین این تفاوتها پرداخته شده است:

۱٫ كاربرد نهايي: اولين مورد تفاوت رنگهاي صنعتي و ساختماني در كاربرد نهايي آنهاست. همانطور كه حتما حدس زده ايد كاربرد رنگهاي صنعتي در محيط هاي صنعتي و براي رنگ آميزي و پوشش دهي محصولات صنعتي به كار مي روند. حال آنكه رنگهاي ساختماني در محيط هاي مسكوني استفاده مي شوند. و هر كدام از اين محيط ها خصوصيات و نيازهاي خود را دارند. رنگهاي صنعتي بر روي محصولاتي نظير كپسول هاي CNG/LPG، وسايل نقليه، بشكه ها و ظروف نگه داري، داربست ها، برج هاي مخابراتي، به عنوان كفپوش در محيط هاي صنعتي و بسياري كاربردهاي ديگر به كار مي روند. اما رنگهاي ساختماني براي پوشش دهي روي سطوح ديوارها و سقف خانه ها به كار مي روند.

۲٫ هدف اصلي كاربرد: هر نوع پوششي يك هدف و نياز اصلي را برآورده مي كند. در مورد رنگهاي صنعتي هدف اصلي حفاظت سطوحي ست كه پوشش داده مي شوند. حفاظت از وسايل و تجهيزات در مقابل عوامل مختلف محيطي نظير رطوبت، شرایط جوی خورنده، تماس مستمر با آب، آتش سوزی، حلال های صنعتی، سایش مداوم و … مهمترین هدف استفاده از رنگهای صنعتی ست. در مورد رنگهای ساختمانی مشخص است که هدف اصلی زیبایی بخشی به ساختمان و دلپذیر کردن محیط زندگیست و اهداف حفاظتی در درجه ی دوم اهمیت قرار دارند.

۳٫ گستردگی محصولات: هنگام استفاده از رنگ به عنوان پوشش رویه(Top Coat)، رنگهای ساختمانی از طیف وسیعتری نسبت به رنگهای صنعتی برخوردارند. در حالی که رنگهای صنعتی هنگامیکه به عنوان پوشش رویه استفاده شوند از نظر نوع رزین به کار رفته به عنوان رزین پایه دارای محدودیت های بیشتری هستند. هرچه به سطوح زیرین نظیر پوشش اصلی(Base Coat) و آستری (Primer) برویم تنوع رنگهای صنعتی بیشتر می شود. به عنوان مثال آستری های اپوکسی، آستری های پلی یورتانی، آستری های فوری و آستری های کوره ای از گستردگی این محصولات خبر می دهد. در مقابل، رنگهای ساختمانی در کاربرد به عنوان پرایمر محدودیت زیادی دارند.
۴٫ الگوی خرید: یکی از بزرگترین نقاط تفاوت در این دسته بندی تفاوت در نحوه ی خرید است. رنگهای صنعتی در هر سفارش خرید در مقیاس بزرگ خریداری و استفاده می شوند در حالیکه رنگهای ساختمانی با توجه به نوع خریدار در مقادیر کم خریداری می شوند./ نقاشی ساختمان

مقایسه ی آماری تولیدات رنگهای صنعتی و ساختمانی بر اساس حجم و قیمت:
رنگهای ساختمانی ۵۶ درصد کل حجم تولیدات و ۴۴ درصد ارزش جهانی تولیدات رنگ را شامل می شوند که از هر نوع پوشش صنعتی بیشتر است. در زیر نسبت حجم تولیدات رنگهای ساختمانی به کل حجم تولیدات صنایع رنگ در قالب نمودار نشان داده شده است:

در زیر آمار حجم تولیدات و ارزش تولیدات انواع رنگهای صنعتی را بر اساس نوع کاربرد مشاهده می کنید:
تقریبا تمام کارخانه های بزرگ تولید رنگ هر دو نوع این محصولات را تولید کرده و از طریق یک شبکه ی فروش به بازار عرضه می کنند. در این صورت تماس مستقیم با کارخانه برای خرید هر دو نوع پوشش صنعتی و ساختمانی برای خریدار مقرون به صرفه تر است.

دیدگاهتان را بنویسید