انواع رنگ مورد استفاده در نقاشی ساختمان
به طور کلی رنگ های ساختمانی به چند دسته کلی تقسیم می شوند که در این مقاله به بررسی انواع آنها و معایب و مزایای آنها می پردازیم.
رنگ پلاستیک:
رنگ پلاستیک یکی از قدیمیترین انواع رنگ ها به حساب میآید. نقاشی با این نوع رنگ تقریبا کار سادهای محسوب مبگردد و تنها نکته قابل توجه در نقاشی با نگ پلاستیک این است که باید غلظت مناسبی داشته باشد. غلظت بالای رنگ موجب به جای ماندن اثر قلمو و غلظت پایین آن باعث دوباره کاری فرایند نقاشی خواهدشد.
بیشترین کاریرد رنگ پلاستیک امروزه در نقاشی سقفها میباشد.
مزایای رنگ پلاستیک:
1.نیاز به حلال های نفتی ندارد و بر پایه آب میباشد که این مورد باعث میشود بوی زیادی نداشته باشد.
2.سرعت رنگ آمیزی بالا خواهد بود.
3.مات بودن این رنگ سبب میشود ایرادهای سطح تا حدی برطرف گردد.
معایب رنگ پلاستیک
1.آب را به خود جذب می نماید و در نتیجه قابل شستشو نمی باشند.
2.بر روی سطوح فلزی قابل استفاده نمیباشد
رنگ روغنی
رنگ روغنی نیز از انواع قدیمی و سنتی رنگها به حساب می آید. هنوز هم بسیاری از افراد مایلند که از رنگ روغنی برای پوشش سطوح استفاده کنند. پوشش بالا، قابلیت شستشو، جلوه بصری مناسب و دوام بیشتر نسبت به رنگ های پلاستیک از دلایل اقبال مردم به رنگ های روغنی میباشد.
رنگ های روغنی در بسیاری از موارد به عنوان ضدزنگ و ضد پوسیدگی مورد استفاده قرار میگیرند.
حلال رنگ های روغنی مواد نفتی مانند تینر است که باعث میشود بوی زیادی داششته باشد.
رنگهای روغنی به سه دسته کلی براق، نیمه براق و مات تقسیم میگردد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم
رنگ روغنی براق:
دوام بالا، قابلیت شستشو، پوشش خوب و همچنین انعکاس نور و روشن جلوه دادن محیط از مزیای رنگ براق به حساب میآید.
از طرفی رنگ روغنی موج ها و ایرادات زیرسازی و همچنین گچ کاری را به طور محسوسی نمایان میکند که این امر باعث میشود نقاشی کردن با آن دشوار و نیازمند تجربه بالا باشد.
رنگ روغنی مات
بی شک بارزترین ویژگی رنگ های روغنی مات این است که به این علت که بازتاب کمتری نسبت به رنگ های روغنی براق دارند، ناهمواریهای سطح را کمتر نمایان میسازد. از مشکلات این نوع از رنگ ها میتوان به شستشوی دشوارتر، پوشش کمتر و بوی بیشتر نسبت به رنگ براق اشاره کرد.
رنگروغنی نیمه براق
افرادی که سادگی را ترجیح میدهند و علاقه ای به رنگ های شلوغ نظیر مولتی کالر ندارند معتقداندا ان اند این نوع رنگ مناسبترین نوع رنگ برای پوشش دیوار ها است. به طور کلی ترکیب رنگ مات و براق ایرادات هرکدام از رنگ های مات و براق را برطرف میکند و پوششی تقریبا ایدهآل به حساب میآید.
رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک از بهترین نوع رنگ ها محسوب میگردد و شاید تنها ایراد آن این است که قابلیت استفاده از آن برای درب ها و پنجره ها وجود ندارد. مزیت های این نوع رنگ بسیار زیاد است. غلظت بالا و پوشش بسیار خوب، شستشو پذیری صددرصد، حلالیت بر پایه آب و بدون مواد نفتی، بوی کم، خشک شدن سریع، راحتی کار و کاهش نیروی انسانی و صرفه جویی در زمان همه از ویژگی های این نوع رنگ به حساب میآید.
از دیگر مزیت های این نوع رنگ این است که نقاشی با این نوع رنگ با استفاده ازغلتک، بعد از خشک شدن، جلوهی ظاهری بسیار خوبی را به جای میگذارد. در واقع پوشش شما دارای بافت خواهد شد که جلوهی بصری زیبایی را ایجاد می نماید. دیواری که با رنگ اکریلیک نقاشی شده بهد از اتمام کار چنان می نماید که این دیوار توسط دستگاه و با دقت فراوان و کاملا یک دست نقاشی شده است.
بلکا
بلکا از نظر اقتصادی از انواع مقرون به صرفه محسوب میشود. پوششی سلولوزی که با استفاده از الیاف مصنوعی و یا طبیعی مانند پنبه ساخته میشود.
دارای تنوع بسیار بالایی است و شما قابلیت انتخاب بسیار زیادی خواهید داشت. بلکا از نظر صوتی و حرارتی محیط را تا حدی عایق میکند و درصورتی که از رزین های قابل شستشو استفاده شود، کاملا قابل شستشو خواهد بود.
خرابی بلکا به راحتی قابل ترمیم است و دردسرهای پوشش های دیگر مانند رنگ روغنی را ندارد.
بلکا برای استفاده در محیط هایی که در معرض آلودگی هستند بسیار مناسب است. زیرا اثر دوده و غبار را کمتر نشان میدهد. و با استفاده از شامپو فرش به راحتی تمیز میشود.ا
از دیگر مزیت های بلکا این است که سرعت اجرای آن بسیار بالاست به طوری که در مدت بسیار کوتاهی یک یک واحد مسکونی بلکا می شود.
پتینه
پتینه نیز از انواع جدید رنگ های پوششی به حساب میآید. پتینه از نوع رنگ های دکوراتیو است که بنا بر سلیقه افراد و با توجه به لوازم منزل و یا محیط کار آنها طراحی و اجرا میشود. پتینه در مقایسه با کاغذ دیواری آزادی عمل بیشتری به مشتری میدهد. پتینه قابل شستشو است و در مقایسه با رنگ روغنی آلودگی و غبار را کمتر نمایان میسازد.
اجرای پتینه خوب تناسب مستقیم دارد با تبحر و مهارت اجرا کننده آن و درصورتی که شخص اجرا کننده حرفهای
نباشد منظره ی بدی را به جا می گذارد.
مولتی کالر
مولتی کالر نیز از انواع رنگهای دکوراتیو میباشد. لایه ای بسیار نازک که بر روی سطوحی از قبیل گچ، سیمان، آلمینیوم، چوب، رنگ، شیشه، کاشی، پلاستیک و … قابل استفاده میباشد.
لایه ای با پوشش مناسب، جلای کم که ناهمواری هایسطح را به خوبی پوشش میدهد و ایرادات را نمایان نمی کند.
رنگ های مولتی کالر قابل شستشو بوده و از تنوع بالایی برخوردار است و به مشتری قدرت انتخاب میدهد.
از ویژگی های دیگر مولتی کالر این است که گرد و غبار و آلودگی را به خود جذب نمیکند و برای استفاده در محیطهای پرتردد بسیار مناسب است. آسیب دیدهگیهای مولتی کالر به راحتی قابل ترمیم است. سرعت کار با مولتی کالر بالاست و به علاوه مولتی کالر بو ندارد.