از کجا نقاشی ساختمان را شروع کنیم؟
یکی از مطالبی که به تازگی در مورد رنگآمیزی منزل ترجمه شده از گفتههای دو نقاش و دکوراتور با تجربه به نامهای دانیل هیرش(Danielle Hirsch) و برایان سانتوس (Brian Santos) بوده که در سایت تبیان قرار داشته و در آن به جزئیترین نکات درباره رنگآمیزی قسمتهای مختلف منزل اشاره شده است.
اولین قدم: سقف
بهترین کار این است که کار نقاشی سقف را قبل از رنگآمیزی دیوارها انجام دهید. سانتوس برای این کار به جای قلم مو از غلتک رنگ با دسته قابل تنظیم استفاده میکند (که اکنون در فروشگاههای رنگ و ابزار ایران نیز موجود است) و دو دست رنگ به سقف میزند که دست اول در جهت تابش نور منبع اصلی نور اتاق، مانند پنجره و دست دوم عمود بر جهت این نور است (با قلم مو نیز جهت رنگآمیزی باید به همین صورت باشد). عدهای از تولیدکنندگان رنگ، رنگ سفید را با ترکیبی تولید میکنند که هنگام نقاشی صورتی یا آبی است؛ اما پس از خشک شدن سفید میشود. این رنگها به خصوص برای نقاشان تازه کار بسیار کارآمد هستند، زیرا به آنها کمک میکنند تا در زمان نقاشی یک سطح سفید، کاملا از پوشیده شدن تمام سطح از رنگ مطمئن شوند.
به گفته سانتوس اگر سقف منزل شما بافت دارد، حدود 10 تا 15 درصد رنگ بیشتری نیاز خواهید داشت. او پیشنهاد میکند که برای چنین سقفی از غلطک ابری استفاده کنید تا پوشش یکنواخت تری داشته باشید: «به این ترتیب شما با صرف انرژی کمتر، رنگ بیشتری به سطح موردنظر خواهید زد.»
دومین قدم: درها چگونه رنگ میشوند؟
هرچند بیشتر معمول است که قبل از رنگآمیزی یک در، آن را از چهارچوب خارج کنند؛ میتوان آن را در جای خود هم رنگ کرد. به این ترتیب شما میتوانید تمام اطراف آن را یکباره رنگ کنید و نیازی به نصب مجدد آن هم نخواهد بود. اما قبل از شروع کار باید دستگیرهها و قسمتهای فلزی دیگر مانند ذرهبین، جای کلید و.. را از در جدا کنید و لولاها را با یک ماده مناسب مانند دو- سه لایه چسب میسکیت (چسبی با پایه آمونیاک که با قلم موی نقاشی روی محل موردنظر مالیده شده، پس از خشک شدن حالت لاستیکی پیدا کرده و میتوان آن را پس از اتمام کار به راحتی از محل جدا نمود) بپوشانید. سپس از یک بتونه و آستری با پایه روغنی استفاده کنید تا رویه اولیه در را کاملا بپوشاند، سپس حداقل دو دست رنگ براق یا نیمه براق به در بزنید.
قدم سوم: کابینت و مقدمات مهم
به گفته هیرش، هنگام رنگآمیزی کابینت «مقدمات کار، بیش از هر چیز اهمیت دارد.» ابتدا درها و کشوها و و ابزار یراقهای دیگر داخل کابینت مانند سبدهای سیمی را بیرون بیاورید و سطح موردنظر را به خوبی تمیز کنید. نوع رنگ آستری که به کار میبرید به این بستگی دارد که جنس کابینت شما از چوب باشد یا لمینت.
اگر کابینتها قبلا رنگ شده باشند، باید ببینید که این رنگ چه بوده است. اهمیت این نکته در این است که اگر رنگ نهایی قبلی دارای پایه روغنی بوده، اکنون برای بتونه کاری و آستری آن هم باید رنگ روغنی به کار ببرید.
پس از زدن رنگ آستری مناسب، دو یا سه دست از رنگ موردنظر خود را به سطوح بزنید تا مطمئن شوید که رنگ کابینتها در مقابل استفاده هر روزه دوام خواهد یافت. طبعا هرچه تعداد لایههای رنگ بیشتر باشد، دوام آن هم بیشتر خواهد شد. به گفته هیرش، «یک لایه رنگ پس از خشک شدن تنها به ضخامت یک دستمال کاغذی خواهد بود». سانتوس پیشنهاد میکند که برای نتیجه بهتر، رنگ را با غلطک ابری به کابینت بزنید، سپس با یک قلم مو رنگ را پخش کرده و لایهای یکنواخت ایجاد کنید.
مواد افزودنی دکوراتیو که به تازگی به رنگها اضافه میشوند نیز میتوانند امکانات جالبی برای شما ایجاد کنند. برای مثال افزودن مادهای که موجب ترک خوردن رنگ میشود به رنگ قرمز و زدن لایه نهایی قرمز بر روی رنگ پایه خاکستری، جلوه زیبایی ایجاد میکند؛ زیرا ترکهای ایجاد شده در رنگ قرمز موجب میشوند تا رنگ خاکستری زیری نمایان شده و کابینتهای قدیمی جلوه تازهای پیدا کنند.
شومینه هم رنگ میشود
ابتدا باید آجرها را کاملا تمیز کنید. برای این کار از یک برس سیمی و یک ماده شوینده بدون کف دارای تریسودیوم فسفات (TSP) استفاده کنید تا دودهها و تیرگیها به خوبی پاک شوند. سانتوس توصیه میکند که پس از این تمیزکاری کامل، دست نگه دارید و شومینه را یک مرتبه دیگر از نظر بگذرانید. شاید تنها چیزی که برای زیبا شدن نیاز داشته، تمیز شدن بوده است و شما دیگر تمایلی به رنگ کردن آن نداشته باشید.
در غیر این صورت، پس از این که آجرها تمیز و خشک شدند، یک دست رنگ آستری به آنها بزنید. هیرش رنگ آستری با مواد پوشاننده لکه را توصیه میکند تا هر لکه دوده را نیز بپوشاند. هنگام انتخاب رنگ توجه کنید که هرقدر براقی رنگ بیشتر باشد، بیشتر در مقابل دوده مقاومت میکند. سانتوس رنگهای پر جلا یا نیمه براق را توصیه میکند. برای رنگآمیزی قطعات فلزی میتوانید از رنگهای مقاوم در برابر حرارت نیز استفاده کنید؛ اما فراموش نکنید که به هیچ وجه داخل شومینه را رنگ نکنید.